לצפייה בפודקאסט איך משחררים קינאה
POTBEAN SPOTIFY iTunesלצפייה בסרטון
קרה לכם פעם שהסתכלתם על הבחורה שיושבת לה בבית הקפה, מטופחת ומחוייכת כאילו היא על גג האולימפוס ורציתם גם להיראות כמוהה, או על חבר קרוב שמצליח להרוויח פי 2 ממני או על מישהו שהוריד 10 קילו ונראה סוף הדרך וגם אתם רוצים, או על בחורה שנראית פחות טוב ממני אבל יש לה זוגיות וגם 3 ילדים ולי עדיין אין, או על ההוא שלא מפסיק למלא אולמות עם ההרצאות שמעביר וגם אני רוצה להצליח כמוהו ועוד ועוד סיפורי ההשוואה שאנו עושים מול אנשים אחרים. אז נעים להכיר, הקינאה הגיעה. או ליתר דיוק… היא תמיד הייתה שם אבל הגיע הזמן גם לדבר עליה. אז מה הקטע של הקינאה? למה אנחנו מקנאים באנשים אחרים וגם לא מודים בזה ואיך משחררים קינאה בעזרת 5 שאלות והופכים את הקינאה להשראה.
אז מה זה קינאה בכלל?
קנאה היא רגש שיש לכולם. הוא רגש אוניברסלי שאנחנו מרגישים כשאחרים משיגים את מה שאנחנו היינו רוצים להשיג בעצמנו, או כשלמישהו אחר יש משהו שלנו אין. כמו כל דבר אחר.
שאנחנו חושבים על קנאה אנחנו לפעמים מבלבלים בין שני סוגי קנאה. אנחנו יכולים לקנא במישהו ואנחנו יכולים לקנא למישהו.
5 השאלות לשחרר קנאה
שאלה ראשונה: מה הקינאה גילתה לכם על עצמכם? במה אנחנו לא מעריכים את עצמכם ? למשל שאני סוחב כעס הרבה זמן בגלל הקינאה זו הסיבה שאני לא מצליח להיפתח ולמצוא בזוגיות? שאני שואל הרבה למה. למה לא זכיתי בתעוזה בייצר של הסופנטניות שיש לו ולי אין
שאלה שנייה: במה אנחנו כן מעריכים?
תחשבו הפוך על הפוך אני יותר מתכנן דברים וזה מרגיע אותי או שיש אנשים שאני כן מקנא בהם וזה כייף לי לפרגן להם
שאלה שלישית: במה אנחנו מוותרים לעצמנו? מה חסר לכם? במה אנחנו מאמינים שאנחנו לא מספיק חשובים, שאין לנו מה להציע?
אני לא מספיק טוב כמוהו. הוא הצליח במייזם שפיתח ואני לא. יש לו משפחה תומכת כלכלית ולי אין- ואולי זו הסיבה שלא הצלחתי? תירוצים אין סיכוי- אני מקטין את עצמי וסוגר אפשרויות
שאלה רביעית: איך אנחנו מגיבים לקינאה? אם בכלל מגיבים?
אגרסיביות אדישות. האם העצבים האלו מהקינאה גרמו לכם לעשות משהו? למשל אנחנו מקנאים בזוגיות של החברים שלנו. אז מה אנחנו עושים עם זה? מפסיקים להיפגש איתם או שמשנים את כיוון המצלמה וחושבים מה אנחנו גם יכולים לעשות אחרת במערכת היחסים שלנו.
שאלה חמישית: מה אנחנו מפחדים לאבד או את מי?
השאלות האלו סופר חשובות כי הן מראה לעצמינו, לתגובות, למעשים למילים ולפעולות. כך נוכל לחזק או להפחית התנהגות רצוייה מקדמת למטרה או שמרחיקה…