תשעה באב ו”שנאת
חינם”
מצריכים מבט מעמיק לאיך סולחים למישהו ששונאים?
אומרים שבית המקדש השני נחרב בגלל שנאת “חינם”,
אבל איך ניתן בכלל לשנוא “לחינם”?
ומה זה אומר שמישהו שונא ממש בחינם?
מתוך ראיון ברדיו קול רגע 9/8/19 בתוכנית הבוקר השישי עם עמי כברי ואביטל גונן מדברים על שינאת חינם וכעסים
מתוך ראיון בתוכניתה של דנה ורון “דנה בסוגיה” ברדיו הבמה 6.8.19
[ POTBEAN SPOTIFY iTunesמתי אנחנו שונאים?
שנאה בהגדרתה המילונית היא רגש חזק של דחייה, כלפי אדם, קבוצה או אפילו חפץ, או רעיון. השנאה קשורה לרוב לתחושות של כעס, סלידה ועוינות.
ישנם שלושה סוגים של שינאה:
1. שנאה בגלל פגיעה– אם תשאלו אדם מדוע הוא שונא אדם אחר, סביר להניח שיגיד כי האחר פגע, העליב או נפרד ממנו והשאיר אצלו פצע נפשי.
2. שינאה מקינאה– אנו שונאים הרבה פעמים אנשים אשר יש להם משהו שלנו אין. האנשים שאני מקנא בהם יכולים להוות השראה עבורי להשיג ולהגשים מטרות וחלומות.
3. שינאת חינם – שנאת חינם היא שינאה שבה אדם שונא אדם אחר או קבוצה ללא כל סיבה ממשית וללא הצדקה. זה יכול להיות בגלל צבע עור, עדה, תרבות, עמדה פוליטית וכד’.
שינאת חינם היא שינאה שמלאה באגו, היא שחצנית, אטומה ומיותרת. שינאת חינם אינה מאפשרת שיח פתוח תוך קבלת דיעת האחר. יש בה רצון לשנות בכל מחיר ואם לא , האחר ייתפס בעיניי “כאוייב”. שנאת חינם מובילה לחורבן כי היא מפצלת שמוציאה רוע, בוז, זלזול ואי שקט מסחרר.
אז למה אנחנו בחברה הישראלית ממשיכים “לשנוא חינם”?
איך למנוע שינאת חינם?
איך להפוך שינאת חינם לאהבת חינם
איך לסלוח לאדם ששונאים?
כל זה ועוד בראיון המצורף