כוחו של חיוך

מתי לאחרונה עברתם יום ממש רע, עד שבמפתיע עבר אדם שחייך אליכם?
איך זה גרם לכם להרגיש?
האם הרגשתם תחושת חמימות בלתי מוסברת?
אז כמה פעמים חייכתם היום לאנשים אחרים?

מהו חיוך?

פעם… היו הרבה יותר חיוכים בעולם…

חיוך זו פעולה אשר משנה את הבעת הפנים שלנו כמו צחוק

“בעבר כשהטכנולוגיה הייתה פחות מפותחת נראו הרבה יותר חיוכים בעולם”,
כך אומרת רונלי ריכטר צופיוף, מעצבת גרפית מתוך ראיון בתוכנית סליחה יומיומית המשודרת בהרדיו החברתי הראשון.

כשהטכנולוגיה הייתה פחות מפותחת בעולם אנשים הרימו יותר את הענים, היו אדיבים ונימוסים והייתה יותר סבלנות.
היום כל אחד מרוכז בעצמו ויש עומס מכל מקום. אנשים בסטרס ובלחץ יומיומי להספיק ולעשות ושוכחים לחייך יותר.

ובל נשכח שתינוקות כבר בגיל של כמה חודשים מחייכים ואולי אפילו ברחם ניתן לפעמים למצוא תמונות אולטרסאונד של עוברים מחייכים?

חיוך מדבק

כשאנו מחייכים לאדם שעומד מולנו אנו נותנים לו הרגשה טובה והוא מחייך בחזרה אלינו ולאחרים. זהו גלגל שמטרתו להעביר את  החיוך הלאה ללא קו סיום. חלק גדול מהחיוכים שאתם מחייכים נעשים כתגובה לחיוך של מישהו אחר. כשאנחנו רואים אדם אחר שהשפתיים שלו מתוחות מאוזן לאוזן, קשה מאוד לעמוד מולו בפנים קפואות.

למה לחייך?

נזיר הבודהיסטי ופעיל השלום הוויאטנמי, טיך נאט האן, אמר פעם ש “לפעמים השמחה שלך היא הסיבה לחיוך שלך ולפעמים החיוך שלך הוא הסיבה לאושר שלך״.

צורת השפתיים שלנו, העולה מעלה משני הצדדים, הינה אחד הכלים החזקים ביותר של האדם – רבים אף לא יודעים זאת…בכוחו של החיוך ליצור תחושות ואנרגיות עוצמתיות. שימוש תדיר בחיוך יכול לשנות את החיים שלכם ושל הסובבים אתכם, רק למדו איך להשתמש בכלי החשוב.

חיוך מפחית לחץ ומאפשר לנו לנהוג יותר בביטחה בכבישים. פחות כעסים ועצבים על מי שנדחף בפקק יכולים ליצור נהיגה סבלנית יותר

חיוך יכול לאפשר לנו להשיג מטרות טובות יותר בעבודה , לשכנע, כי אתם זוכרים חיוך גם מדבק ויכול ליצור הרגשת נינוחות בין הצדדים.

מייזם חברתי תרים ת׳עיניים – תן חיוך 

רונלי ריכטר צופיוף, היא מעצבת גרפית מבעלי סטודיו רורי, שהחליטה ביום בהיר אחד שיש לה מספיק כלים כדי לנסות ולעשות בעולם משהו טוב ויצאה במיזם חברתי: ‘תרים ת׳עיניים – תן חיוך’. זהו מיזם חברתי שמטרתו לעלות את המודעות לחייך לאחרים. להשיב את דרך הארץ והנימוסין לרחוב – לגרום לאנשים לחשוב רגע על מי שמולם, לומר שלום ובוקר טוב כדרך של נימוס ללא חשש שזה יצטייר כהטרדה – לראות את הזולת ולעזור לו . “כשאני מחייך זה גורם לאחר לחייך וזה עושה לי טוב יותר”, אומרת רונלי. הרעיון לפרוייקט התחיל “כאשר הייתי יום אחד במעלית, נכנסה שכנה – ברכתי אותה בבוקר טוב והיא הפנתה אליי את גבה בהתעלמות מוחלטת.
כשסיפרתי את זה לחבריי הבנתי שזו תופעה נרחבת שגדלה עם העידן הטכנולוגי – אנשים רואים רק את עצמם. ואני רוצה לעצור את התופעה הזו – לגרום לאנשים לעצור לשניה – להרים את העיניים לומר בוקר טוב – לחייך – כשאני מאמינה באמונה שלימה שזה יעשה לכל אחד מאיתנו טוב יותר – ובסופו של דבר – זה יעשה לנו טוב כעם.

אז מה החלום שלי?

שנהיה אדם לאדם – אדם. ושבבוקר כשנפתח את המקרר ונוציא את החלב לקפה, נראה את הסטיקר “תרימו ת’עיניים תנו חיוך” על הקרטון ולא נשכח לחייך.

לחייך גם כשעצוב לי       

השיר “חיוכים” של חווה אלברשטיין ולאה נאור שכתבה את המילים, הוא שיר אופטימי שבו המילים “כדאי ללמוד מהפרחים” “לא לקמץ בחיוכים. והעולם, תראו, יהיה פתאום כה טוב” משדרות שמחה חיוכים ורק טוב. ואכן העולם אינו ורוד ולא תמיד העולם באמת ייעשה טוב יותר אם רק נחייך, הבעיות ייפתרו והצרות ייעלמו מהעולם. אך, אם נחייך אני מאמינה שנצליח לראות עוד הזדמנויות שלא הצלחנו לראות לפני כן לפתרון המכשולים. מה שכן, שווה לנסות.

אנשים מחוייכים הם יותר סלחנייים?

אנשים מחוייכים נתפסים כאנשים רגועים וכנים יותר. גישה סלחנית מאפשרת לנו להכיל סיטואציות שונות שאנו נתקלים בהם בחיי היום יום. סיטואציות אשר מוציאות אותנו מאיזון ומאפשרות לנו להבין שהאדם האחר פגע, העליב והתנהג בצורה פוגענית אלי כי זו דרכו להתמודד עם האירועים שיש לו בחייו. זה לא נגדי, או בשביל לגרום לי במכוון, זה שלו- הדרך שבה הוא מתבונן על העולם שלו. נראה, כי אנשים מחוייכים הם יותר רגועים ולכן גם מסוגלים לספור עד 10 לפני שעונים ולהיות יותר סלחניים כלפי עצמם וכלפי הסביבה.

חיוך לא עולה כסף

חיוך מצאיך ממכם למתוח את השפתיים ולהזיז כ 26 שרירים. מאמץ קטן ששוה הרבה. אתם לא צריכים לקנות אותו בסופר או להזמין ב EBAY , או לדאוג למלא חוסרים. חיוך הוא שלכם ובשבילכם.

לסיום, תנסו לחייך לפחות פעם אחת ביום לאדם זר שאתם פוגשים ותראו שהעולם אכן יכול להיות יפה יותר.

ותחשבו על זה: לאיזו קבוצה אתם משתייכים: למחייכים כבדים או לקמצני החיוכים?

דילוג לתוכן