יום השואה ראיון עם אודי מירון דור שני לשואה

בכל שנה מגיעים הימים האלה, של הזיכרון, של העצבות, של הבלתי נתפס.

יום השואה, דור שהולך ונעלם, ולנו נשאר לקרוא, לצפות בסרטים לשמוע מהילדים ומהנכדים שלהם, כי כבר עוד מעט את הניצולים כבר לא נוכל לפגוש.

הרבה שאלות, הרבה תהיות של איך דבר כזה יכול לקרות? על משפחות שנמחקו, איך היתה יכולה להיראות המשפחה שלנו אם כולם היו חיים אז? והשאלה שתמיד קיימת האם דבר כזה יכול לקרות שוב היום? שנת 2019 האם יכול להיות מצב שבמקום כלשהו על הגלובוס מתרחשת שואה ואנחנו לא יודעים?

אז מיהם אנשי הדור השני לשואה ואיך גם אנחנו יכולים לעזור ולצמוח מהסיפורים האלו?
תוכנית  סליחה יומיומית מארחת את אודי מירון , איש תקשורת, סופר ומבעלי ענני תקשורת שרק בגיל 42 פגש את השואה אחרי מות אימו בשבעה. שם הסיפורים עלו ולאט לאט התחברו לחיים שלמים שלא הכיר. סיפורים שכדאי לכל אחד לשמוע, סיפורים שהם חלק מהמורשת, הזיכרון וההנצחה שלנו להעביר גם לדורות הבאים.
נזכור ולא נשכח.

להאזנה לתוכנית בפודקאסט סליחה יומיומית

POTBEAN SPOTIFY iTunes

לצפייה בתוכנית עם אודי מירון

הדור השני

הדור השני, הוא השם שבו מכונים בניהם ובנותיהם של ניצולי השואה, שנולדו לאחר השואה. אף שבני הדור השני לשואה לא חוו ישירות את השואה, ההשפעה של הורייהם מחלחלת גם בהם.

הספר “על החיים ועל המוות” שכתב אודי מירון, נוגע בנושאים המעסיקים את בני הדור השני היום, כאשר הם נפרדים מהוריהם: הזיכרון וההדחקה, הגבריות הישראלית הפגועה, התחרותיות וההתמודדות עם המוות, ובאמצעותו – גם עם החיים.

כשהורה נפטר למרות שאולי חווינו קודם פרידות של חברים וקרובי משפחה המוות נעשה מוחשי משהו נלקח מאיתנו תמימות ובעיקר תחושת נצח.

על קשר השתיקה “הם לא יבינו”

“זר לא יבין את המעשים שעשינו כדי לשרוד בשואה, בעולם רגיל הם לא מציאותיים”

“אחד הדברים שאני רוצה לעשות הוא לדאוג להנצחה במובן אחר: מה המורשת, מה אנחנו יכולים ללמוד מהדור מעורר הערצה הזה. מה שמעניין אותי זה מה אנחנו לומדים על עצמינו ועל העם שלנו ומעורר בי גאווה, איך הם הפכו לאנשים כאלה מופלאים כי בדור הזה הייתה אופטימיות…”


רוצים לשמוע עוד?

לפרקים נוספים בתוכנית הפודקאסט ‘סליחה יומיומית’ ליחצו כאן
הירשמו לערוץ הפודקאסט סליחה יומיומית ואל תשכחו לספר לי מה לקחתם!

דילוג לתוכן