סיפור לשבת- לתת את כל מה שיש

שנה אזרחית חדשה החלה ושמעתי השבוע מעבר לסיכומים ותוכניות… איך ערך הנתינה הפך להיות הערך המוביל של רבים מכם בשנה הבאה. אז כדי שהנתינה לא תהפוך רק לטרנד אופנתי בואו נזכיר 

וניזכר איך הנתינה עובדת. הסיפור מוקדש לאמי ז”ל ש”הנתינה הייתה דרכה”!

ילדה קטנה נכנסה לחנות עם בגדים מרופטים וחיוך מאיר על פניה. היא הסתובבה ובחנה את הצמידים היפים, עברה בין השרשראות, מדדה עגילים ולבסוף – בחרה צמיד כחול משובץ באבנים טובות. ללא ספק היה לה טעם טוב…ניגשה הילדה לבעל החנות ואמרה בשמחה: ״אקח את הצמיד הזה, אתה יכול לארוז לי אותו יפה למתנה?״.הביט בה המוכר בספקנות, זה לא היה צמיד זול והילדה הקטנה לא נראתה כבעלת ממון.״יש לך כסף לקנות את הצמיד״, שאל המוכר.״הו בוודאי!״, ענתה הילדה ורוקנה את כיסיה על הדלפק,״זה כל מה שיש לי ולקח לי שנה לאסוף! אבל זה שווה לי לגמרי. הצמיד הוא עבור אמי האהובה. אתה מבין, אבא שלי מת בתאונה ואמא מגדלת אותי ואת שתי אחיותיי לבדה.היא עובדת קשה בשתי עבודות ועדיין מקדישה לנו את כל זמנה. אני רוצה כל כך לשמח אותה ביום ההולדת שלה…״.הביט בעל החנות על השולחן, בחישוב מהיר של ערך המטבעות הבין שהסכום אפילו לא מתקרב למחיר הצמיד היקר. הוא הביט בילדה הקטנה שוב, הסתובב, שלף קופסה יוקרתית, ארז בעדינות את הצמיד בעטיפת מתנה ונתן לילדה. הילדה הודתה לו בחיוך ויצאה. למחרת, נכנסה האם לחנות, הניחה את הצמיד על השולחן ושאלה: ״אתה מכרת לביתי את הצמיד אתמול?״,״כן״, אישר המוכר, ״מה קרה?״.״אאלץ להחזיר אותה״, אמרה, ״אני יודעת כמה שילמה בתי וברור לי שהסכום לא מתקרב לערך של צמיד משובץ אבני חן אמיתיות” חייך בעל החנות, הניח בחזרה את הצמיד בידה של האם ואמר: ״זה בסדר גמור גבירתי, ביתך שילמה את המחיר הגבוה ביותר שניתן לשלם, היא נתנה את כל מה שהיה לה! (סיפור ממקור לא ידוע)

נקודה למחשבה

נתינה היא ללא מחשבה או ציפייה לתמורה. נתינה היא מהלב מתוך כוונה להשפיע, לעזור ולגרום להרגשה טובה מהרצון לשנות את העולם, שיהפוך להיות מקום טוב יותר! חשוב גם לזכור שנתינה אינה שלמה אם איננו יודעים גם לקבל. כאשר אנחנו מונעים מאחר להעניק לנו מתנה אנחנו לוקחים לו את אפשרות הנתינה. אז כאשר מביאים לך מתנה תגיד תודה.
יש כמה סוגי מתנות של נתינה: מתנה שחולקים, מתנה שכבר לא בשימוש, הכרת תודה לעצמינו ומתנה נוספת היא הסליחה. סליחה שנועדה לשחרר מ”חובות” רגשיים,  סליחה לעצמנו – לתת לאחר למרות שפגע, לזכור שהוא לא עשה משהו נגדי אלא בעדו ולשים את האגו בצד.
אז כל אדם ו/או מצב כשאתם פוגשים נסו להשאיר אותו במצב טוב יותר מכפי שהיה שפגשתם אותו וזיכרו סוד הנתינה הוא שכל מה שאתם רוצים שיהיה לכם תתנו לצד השני.

סיפורים נוספים לשבת



דילוג לתוכן